Bennett stoomt op naar zevende plaats in Parijs-Nice

Bennett stoomt op naar zevende plaats in Parijs-Nice

George Bennett is gestegen naar de zevende plaats in het klassement van Parijs-Nice. De kopman van Team Jumbo-Visma klom in de zevende etappe lang mee met de favorieten op de Col de Turini en moest passen in de laatste twee kilometer.

De etappe werd gekenmerkt door een vroege vlucht waarin Pascal Eenkhoorn en Mike Teunissen voor Team Jumbo-Visma vertegenwoordigd waren. Eenkhoorn en Teunissen moesten op de voorlaatste beklimmingen passen. Met dik zes minuten voorsprong begon de kopgroep aan de Turini en streed uiteindelijk om de dagzege. In de groep der favorieten bleef het lang samen. Bennett ging goed mee en was een van de laatste die Bernal en Quintana moest laten gaan.

Dylan Groenewegen was niet meer van start gegaan. De tweevoudig ritwinnaar, die ook vier dagen de gele trui droeg, gaat voorbereiden op de komende koersen.

“Het doel was om te gaan voor een toptienplek met George. Dat is gelukt”, aldus ploegleider Nico Verhoeven. “Hij staat nu zevende. Dat is prima. Voor de rest hadden we met Mike en Pascal twee renners mee in de grote kopgroep. De rest zat nog rond George tot aan de slotklim. Al bij al was het een goede dag voor ons.”

Morgen eindigt Parijs-Nice met een korte, venijnige etappe in Nice. “Morgen gaan we uiteraard proberen om George voorin te houden. Het is een korte etappe, waarin ik vanuit de start vuurwerk verwacht. Het klimwerk is korter en intensiever dan vandaag. Ik verwacht niet veel verschuivingen in het klassement. Al weet je het nooit”, besluit Verhoeven.

Gerelateerde updates