Bennett stijgt in klassement na 8e etappe Vuelta

Bennett stijgt in klassement na 8e etappe Vuelta

George Bennett is 26e geworden in de achtste etappe van de Vuelta a Espana. De Nieuw-Zeelander van Team LottoNL-Jumbo eindigde op de steile slotklim naar La Camperona als 14e van het peloton. Sergey Lagutin (Team Katusha) won de rit, Nairo Quintana (Movistar) is de nieuwe leider in het algemeen klassement, Bennett staat nu 20e op 3’37”.

 

“Ik had verwacht dat de klassementsploegen wel geïnteresseerd zouden zijn in de etappezege”, zei ploegleider Addy Engels. “Dat was helaas niet zo, waardoor de winnaar van voren zat. Wij hebben voor een rit als vandaag alleen George Bennett en Robert Gesink die op zo’n slotklim kunnen winnen. Robert heeft daar op dit moment de vorm nog niet voor en George staat te kort in het klassement om die ruimte te krijgen.”

 

“De prestatie die George vandaag geleverd heeft, vind ik knap”, vervolgde Engels. “Hij eindigt als 14e van het peloton. De verschillen zijn bovendien niet zo heel groot, behalve dan tussen Quintana en de anderen.”

 

Nieuwe doelen

Bennett was zelf gematigd tevreden met zijn prestatie. “Ik maakte wat foutjes voorafgaand aan de klim, waardoor ik niet optimaal aan de voet ervan verscheen”, gaf hij aan. “Ik ben zo hard mogelijk naar boven gereden. Aan het einde ontplofte ik en verloor ik nog wat plaatsen. Ik was heel teleurgesteld nadat Steven Kruijswijk de Vuelta moest verlaten, maar nu ben ik weer nieuwe doelen aan het stellen en ben ik gretig om er het beste van te maken.”

Gerelateerde updates