Inloggen
Bennett schuift op richting top tien in Baskenland

Bennett schuift op richting top tien in Baskenland

George Bennett is na de derde etappe in de Ronde van het Baskenland opgeschoven naar de dertiende plaats in het klassement. De kopman van Team Jumbo-Visma reed attent van voren en bleef in de finale uit het gedrang. De etappe eindigde in een sprint van een gereduceerd peloton. Bennett kwam als dertiende over de streep.

De etappe naar Estibaliz verliep aanvankelijk vrij rustig met een vroege vlucht die maximaal vier minuten kreeg. Nadat de kopgroep was ingelopen, nam Team Jumbo-Visma de controle over in het peloton om Bennett zo goed mogelijk af te zetten aan het slotklimmetje. Een massale valpartij met enkele klassementsrenners ontsierde de finale. Er waren geen Team Jumbo-Visma-renners bij die val betrokken. Eerder in de etappe kwam Sepp Kuss wel ten val. Hij reed de etappe uit met schaafwonden aan zijn rug en heup.

“De ploeg heeft vandaag voortreffelijk werk geleverd voor George”, aldus ploegleider Frans Maassen. “Vandaag was de langste etappe en er reed al vrij snel een kopgroep weg. Bora en Deceuninck-QuickStep hadden de etappe onder controle. Wij wilden in de laatste twintig kilometer goed van voren zitten met George omdat het toch vrij smal was en de wind vrij spel had. De mannen hebben dat prima gedaan en George in een goede positie aan de klim gebracht. Door het initiatief te nemen in de finale zijn we ook uit de problemen gebleven bij die grote valpartij.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /