Profiel
Bennett schuift op naar vijfde plaats in algemeen klassement Tour Down Under

Bennett schuift op naar vijfde plaats in algemeen klassement Tour Down Under

George Bennett heeft zich in de derde etappe van de Tour Down Under in de top van het klassement genesteld. De Nieuw-Zeelander staat vijfde, op veertien seconden van de nieuwe leider Richie Porte.

De derde etappe werd gekleurd door een ontsnapping van drie renners. In de laatste tien kilometer werd de laatste vluchter ingerekend door het aanstormende peloton. De kilometers in de aanloop naar de slotklim naar Paracombe verliepen hectisch en niet zonder gevaar. De snelheid in het peloton lag hoog, maar Team Jumbo-Visma wist zich staande te houden. Porte versnelde aan het begin van de klim en bleef de andere klassementsrenners net voor.

Bennett was de eerste renner van Team Jumbo-Visma die de eindstreep passeerde. Hij eindigde op de negende plaats.

“Het was enorm hectisch in de aanloop naar de slotklim”, vertelt ploegleider Addy Engels. “We zaten niet zo goed gegroepeerd als gisteren, maar dat was ook onmogelijk door alle hectiek. Gelukkig kregen we George toch nog in goede positie voor het begin van de klim. George was sterk, maar op Porte stond geen maat. Het is goed dat hij in het groepje van klassementsrenners op vijf seconden finishte.”

"George was sterk, maar op Porte stond geen maat."

Ploegleider Addy Engels

Bennett hoopt dat hij de komende dagen nog wat plaatsen kan winnen in het klassement. “We wisten dat het vechten voor de plaatsen zou worden naar de voet van de klim. Die korte inspanningen zijn niet echt mijn ding. Toch heb ik een goede poging ondernomen. Ik had gehoopt op een beter resultaat. Het team is sterk en gemotiveerd. Ik hoop dat ik de komende dagen nog mogelijkheden krijg om te stijgen in het klassement.”

 / 

Gerelateerde updates