Bennett schuift op in klassement Tour Down Under

Bennett schuift op in klassement Tour Down Under

George Bennett is enkele plekken opgeschoven in het algemeen klassement van de Tour Down Under. In de vierde etappe eindigde hij als zesde waardoor hij nu zevende staat.

“Er werd de hele rit hard gereden en op de laatste klim kwam alles bij elkaar”, vertelt ploegleider Frans Maassen. “George werd onderaan goed afgezet en kwam met Poels, Woods en Porte als eerst boven. Helaas sloten in de afdaling nog zestien renners aan.”

 / 

Bennett was verrast dat de groep terugkwam. “We hebben er alles aan gedaan om het verschil te maken. Het verraste me dat de andere renners terugkwamen, maar daar konden we weinig aan doen. Aan de andere kant heeft ons team vandaag geweldig werk gedaan en we hebben nog wat dagen te gaan”, aldus de Nieuw-Zeelander van Team Jumbo-Visma.

Volgens Maassen geeft de rit van vandaag vertrouwen voor zondag. “George weet dat hij bij de beste renners van het veld hoort. Hopelijk hebben we zondag een superdag.” Zondag eindigt de laatste etappe van de Tour Down Under op Willunga Hill. Daar wordt traditioneel het klassement beslist.

Gerelateerde updates