Bennett profiteert van groeiende Gesink in Vuelta a España

Bennett profiteert van groeiende Gesink in Vuelta a España

George Bennett is 28e geworden in de 9e etappe van de Vuelta a España. De Nieuw-Zeelander van Team LottoNL-Jumbo bleef in de lastige etappe dicht bij de klassementsfavorieten en kon lange tijd op de hulp van de Robert Gesink rekenen. David de la Cruz (Etixx - Quick Step) won de rit en nam de leiding in het algemeen klassement over. 

 

“Het voelde goed vandaag”, gaf Robert Gesink aan. “Ik ben zonder al te veel verwachtingen aan de Vuelta begonnen. Het is vooral belangrijk dat ik een ronde in mijn benen heb met oog op volgend jaar. Het gaat tot nu toe goed. De eerste negen ritten waren niet makkelijk en het is af en toe ook best even slikken om te moeten constateren dat ik niet het niveau heb om voor resultaten te gaan. Het gaat in ieder geval de goede kant op, ik kom weer in mijn oude ritme en daar ben ik tevreden over.”

 

Sterke kopgroep

Team LottoNL-Jumbo wilde zondag graag vertegenwoordigd zijn in de vroege ontsnapping, maar de vier mannen die daarvoor aangewezen waren, slaagde daar niet in. “Victor Campenaerts, Koen Bouwman, Martijn Keizer en Bram Tankink hebben het geprobeerd”, zei ploegleider Jan Boven. “Zij waren helaas niet sterk genoeg om mee te zitten. Uiteindelijk rijdt er een hele sterke kopgroep weg en wisten we vrijwel meteen dat zij om de overwinning zouden gaan strijden. Wij hebben toen direct onze mindset veranderd en gewerkt voor George Bennett. Dat ging zoals het moet. Ik vond het persoonlijk mooi om te zien dat Robert Gesink veel kon betekenen voor George. Hij zat er lange tijd goed bij.”

Gerelateerde updates