Inloggen
Bennett met vertrouwen naar slotweekend Parijs-Nice

Bennett met vertrouwen naar slotweekend Parijs-Nice

George Bennett is de zesde etappe van Parijs-Nice goed doorgekomen. De kopman van Team Jumbo-Visma verloor geen tijd en eindigde in het eerste peloton, dat streed om de dagzege. Hij bleef dertiende in het klassement, met nog twee bergetappes voor de boeg.

De zesde etappe kreeg een verrassend verloop. Door de Mistral, een krachtige noordelijke wind, brak het peloton in drie stukken. George Bennett mistte de slag niet en had Bert-Jan Lindeman in steun om hem uit de problemen te houden.

Ploegleider Nico Verhoeven kijkt met gemengde gevoelens terug op de etappe. “Het was de bedoeling om voor een sprint te gaan met Dylan. Dat is niet gelukt. Na de eerste klim had de wind vrij spel en toen brak het in stukken op het plateau en de in de afdaling. Wij zaten op dat moment wat te ver. We hebben nog geprobeerd om alles terug samen te brengen, maar we kregen weinig steun. Aan de andere kant zat George er nog prima bij vooraan en staat hij goed in het klassement. Een toptienplek behoort tot de mogelijkheden. Daar gaan we voor.”

Bennett was vooral blij dat hij op de fiets gebleven is. “Ik werd opgehouden bij een aantal valpartijen. Bert-Jan heeft berenwerk verricht door mij terug te brengen. Ik kijk uit naar de bergetappes. Er is nog vanalles mogelijk.”

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /