Shop
Bennett komt tekort en eindigt als achtste in Tour Down Under

Bennett komt tekort en eindigt als achtste in Tour Down Under

George Bennett heeft de Tour Down Under afgesloten op de achtste plaats in het klassement. De Nieuw-Zeelander werd op Willunga Hill goed in stelling gebracht, maar kwam tekort om mee te doen voor de ereplaatsen. Hij kwam als vierentwintigste over de streep, op een halve minuut van dagwinnaar Matthew Holmes.

De slotetappe werd gekenmerkt door een omvangrijke kopgroep, met voor Team Jumbo-Visma Bert-Jan Lindeman. De leiders kregen een maximale voorsprong van 3:45. Lindeman liet zich in de finale uitzakken, waarna Team Jumbo-Visma mee de achtervolging inzette. Op de flanken van Willunga Hill brak de strijd voor de dagzege volledig open, maar Bennett kon de tempowisselingen van de medefavorieten niet volgen.

"De ploeg was erg sterk. Niet alleen vandaag, maar ook de rest van de week.", aldus kopman George Bennett. "We waren hier niet gekomen om achtste te worden, maar het is wat het is. Ondanks het resultaat was het een erg leuke week met de jongens en ben ik blij om te zien hoe we als ploeg gereden hebben. Ik heb vandaag veel geleerd en die lessen neem ik mee naar de toekomst. Het is een goed lanceerplatform voor de rest van het seizoen."

Ploegleider Addy Engels was het eens met zijn kopman. “De ploeg reed fantastisch vandaag, zoals eigenlijk de hele week al het geval is. We hadden Bert-Jan mee in de kopgroep en daarachter werd George goed bijgestaan. De ploeg heeft George tot ver op de slotklim ondersteund, maar helaas was hij vandaag niet sterk genoeg om mee te strijden met de besten. Dit is wat het is. Willunga Hill is een eerlijke finish.”

Gerelateerde updates