Inloggen
Bennett bij de pinken in graveletappe Baskenland

Bennett bij de pinken in graveletappe Baskenland

George Bennett heeft tijdens de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland goed standgehouden tussen de favorieten. In de etappe met de nodige gravelstroken kwam de Nieuw-Zeelander in het eerste gedeelte van het peloton over de streep. De etappe, gewonnen door Julian Alaphilippe, eindigde in een sprint. Bennett werd 21e. In het klassement klimt Bennett naar de 25e stek.

In de relatief korte etappe werd er hard gereden. Nadat de vroege vlucht al was ingelopen voor de eerste gravelstrook, trok Astana hard door op de eerste gravelstroken. Bennett werd lang bijgestaan door Tony Martin, Jonas Vingegaard en Bert-Jan Lindeman.

“Het was een krankzinnige finale”, aldus Bennett. “Ik had het geluk dat ik me achter de rug van Tony kon verschuilen op de eerste gravelstroken. De sprint was gevaarlijk. Doordat sommige renners bijna onderuit gingen, ontstonden er wat scheuren. Ik verloor daardoor enkele tellen. Hopelijk zijn die op het einde niet cruciaal.”

“De etappe verliep zoals we van tevoren verwacht hadden: hectisch en nerveus,” aldus ploegleider Frans Maassen. “Het doel was om George de hele dag zo goed mogelijk van voren te houden en vervolgens zo goed mogelijk te laten eindigen tussen de medefavorieten. Dat is prima gelukt.”

Gerelateerde updates

Mike en Merijn over kasseien en monumenten

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /