Inloggen
Bennett bevangen door de kou in vierde etappe Baskenland

Bennett bevangen door de kou in vierde etappe Baskenland

George Bennett is in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland weggezakt in het klassement. De kopman van Team Jumbo-Visma had last van de koude, natte weeromstandigheden en verloor in de straten van Arrigorriaga een minuut op zijn naaste concurrenten. In het klassement is Bennett gezakt naar de 24e plaats.

De etappe werd geteisterd door de barre weersomstandigheden. Door de regen en de kou was het parcours erg gevaarlijk en glad. Team Jumbo-Visma hield George Bennett de hele dag van voren, maar moest toezien hoe de Nieuw-Zeelander het moeilijk had op de slotklim. Bennett werd bijgestaan in de lastige finale door Jonas Vingegaard en Neilson Powless. Daan Olivier moest de strijd staken. De Zuid-Hollander heeft al enige tijd last van pijn aan zijn linkerknie en -been.

“Het was een zware etappe vanwege de regen en de kou”, aldus ploegleider Frans Maassen. “George kon op het laatste niet met de besten mee omdat hij bevangen raakte door de kou. Hierdoor heeft hij kostbare tijd verloren, maar we gaan het morgen met de aankomst bergop opnieuw proberen.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /