Bennett behoudt vierde plek in Ronde van Californië

Bennett behoudt vierde plek in Ronde van Californië

George Bennett is net naast het podium geëindigd in de Ronde van Californië. Ondanks verschillende aanvalspogingen bleef de kopman van Team Jumbo-Visma vierde in de rangschikking.

Voor de derde opeenvolgende dag was het Lennard Hofstede die zich in de kopgroep van de dag bevond. Ditmaal werd hij vergezeld door ploeggenoot Neilson Powless. Zij kregen een maximale voorsprong van twee minuten. Bennett probeerde onderweg meerdere malen een breuk te forceren onder de klassementsrenners, maar wist zich niet af te scheiden van de groep der favorieten. In de finale sprong Hofstede weg, maar hij werd zes kilometer voor het einde ingelopen. In de massasprint die daarop volgde speelde Team Jumbo-Visma geen rol van betekenis.

Ploegleider Grischa Niermann kijkt met een goed gevoel terug op de etappe. “Ons doel vandaag was om all-in te gaan. De mannen hebben super gereden en de koers gekleurd. We hebben gedaan wat we konden en gestreden tot op de streep. Helaas zijn we net naast het podium beland, maar de laatste dagen hebben we op een hoog niveau gereden. De jongens hebben aangetoond goed in orde te zijn.”

 / 

Gerelateerde updates