Shop
Bennett als vijfde naar slotetappe Tour Down Under

Bennett als vijfde naar slotetappe Tour Down Under

George Bennett gaat als nummer vijf van het klassement naar de slotetappe van de Tour Down Under. De Nieuw-Zeelander kende in de voorlaatste rit geen problemen en eindigde samen met Chris Harper in het eerste gedeelte van het peloton. In het klassement staat Bennett op zestien seconden van de nieuwe leider Daryl Impey.

De vijfde etappe werd gekleurd door meerdere ontsnappingen. Team Jumbo-Visma reed attent van voren en liet een grote groep niet begaan. Op de slotklim reed er een groep van elf renners weg met voor Team Jumbo-Visma de sterk rijdende Bennett. In de afdaling kwam het eerste gedeelte van het peloton terug, waarna de etappe eindigde in een sprint van een gereduceerd peloton.

“Vandaag was een rustige dag met een zware finale”, aldus ploegleider Addy Engels. “De ploeg heeft goed gewerkt en George in een goede positie aan de slotklim afgezet. George was sterk en liet zich niet verrassen. Chris zat daar net achter op de top, maar kon nog terugkeren. Al met al was het weer een goede dag voor ons.”

Morgen eindigt de Tour Down Under met de slotetappe naar Willunga Hill. “Willunga Hill brengt al jaren de beslissing in de Tour Down Under”, vervolgt Engels. “George laat al de hele week zien dat hij bij de besten hoort bergop. Ook Chris zit daar vlakbij. Het zal een eerlijke strijd worden: man tegen man en dan zien we wel of er nog meer in het vat zit dan de vijfde plaats.”

 / 

Gerelateerde updates