Shop
Affini versterkt selectie Team Jumbo-Visma

Affini versterkt selectie Team Jumbo-Visma

Edoardo Affini is voor volgend jaar een nieuwe aanwinst van Team Jumbo-Visma. De vierentwintigjarige Italiaan tekent voor drie seizoenen bij de Nederlandse World Tour-formatie.

Affini is bezig aan zijn tweede profjaar bij Mitchelton-Scott en maakt in 2021 de overstap naar Team Jumbo-Visma. De Italiaan veroverde vorig jaar de bronzen medaille op het Europees tijdritkampioenschap in Alkmaar. Affini is de derde aanwinst van Team Jumbo-Visma, nadat eerder Gijs Leemreize en David Dekker werden gecontracteerd.

Sportief directeur Merijn Zeeman ziet voor Affini een belangrijke rol weggelegd binnen de selectie. “Een renner als Affini voegen wij graag toe aan ons team. Edoardo gaat in de klassiekers Wout van Aert bijstaan en hij krijgt een plek in de sprinttrein van Dylan Groenewegen. Daarnaast is hij een getalenteerd tijdrijder. Het team gaat hem zeker helpen om nog beter te worden in die discipline. We denken dat hij met onze begeleiding door kan groeien naar de wereldtop in het tijdrijden.”

"Hopelijk ga ik vanaf volgend seizoen mooie momenten beleven in het shirt van Team Jumbo-Visma"

Edoardo Affini

Affini zelf is content met zijn transfer. “Toen Team Jumbo-Visma belde, wist ik dat dit een mooie kans was. Voor mij is dit een goede stap. Uit de gesprekken met de ploeg bleek dat ze veel vertrouwen in mij hebben. Ik kan me hier goed ontwikkelen en dat is heel belangrijk voor mij. Er rijdt een aantal zeer ervaren renners van wie ik veel kan leren. Ik ben bezig aan mijn tweede jaar als prof, maar dit seizoen is natuurlijk heel apart. Hopelijk ga ik vanaf volgend seizoen mooie momenten beleven in het shirt van Team Jumbo-Visma.”

Gerelateerde updates