Aanvallende Bennett schuift op in algemeen klassement Californië

Aanvallende Bennett schuift op in algemeen klassement Californië

George Bennett is naar de achtste plaats van het algemeen klassement van de Ronde van Californië geklommen. De Nieuw-Zeelander van Team Jumbo-Visma toonde zich aanvallend in de slotkilometers van de vijfde etappe en schoof dankzij bonificatieseconden twee plekken op.

Op ongeveer vijf kilometer van de streep lag bovenop een korte klim de tweede tussensprint van de dag. Bennett sprong mee met een aanval van Higuita en pakte daardoor twee bonificatieseconden. Hij trok daarna nog vol door, maar werd ingelopen door de achtervolgende groep. Uiteindelijk finishte hij als 25e in dezelfde tijd als winnaar Cortina.

Bennett: "Het was een goede dag voor ons. We hebben klassementsleider Van Garderen en zijn team getest door renners mee te sturen in de aanval. Daardoor moesten zij heel de dag hard achtervolgen. De jongens hebben me goed afgezet in de finale, maar de renners van Education First neutraliseerden mijn aanval door niet mee te rijden. Ze lieten de etappeoverwinning lopen zodat ik niet nog meer tijd kon pakken."

Ook Neilson Powless en Lennard Hofstede lieten zich zien door mee te zitten in de kopgroep van de dag.

"Het zag er lang naar uit dat de kopgroep vooruit zou blijven, maar aan voet van het laatste klimmetje op zes kilometer van de meet kwam alles weer samen", vertelt ploegleider Grischa Niermann. "George heeft laten zien dat hij in orde is door daar aan te vallen. We zullen er morgen alles aan doen dat we George in kansrijke positie aan de voet van de slotklim brengen."

Gerelateerde updates