Shop
Zo zijn onze fietsen uitgerust met Shimano

Zo zijn onze fietsen uitgerust met Shimano

Al sinds jaar en dag rijden de atleten van Team Jumbo-Visma en haar voorgangers met Shimano. Een overzicht met welke fietsonderdelen van het Japanse merk de Cervélo’s van de drie teams zijn opgebouwd.

De Cervélo’s van het World Tour Team zijn uitgerust met de Shimano Dura-Ace ST-R9170 schijfremmen nu Team Jumbo-Visma volledig over is gestapt op deze remtechniek. De mannenploeg maakt verder gebruik van Dura-Ace pedalen en drivetrain. Onder drivetrain vallen onder meer de ketting, voor- en achterderailleur, crankstel, shifters en cassette. Ook de bekende Dura-Ace C40 en C60 wielen zijn aankomend seizoen weer in de fietsen van ons World Tour Team te zien.

Het nieuwe vrouwenteam maakt net als het mannenteam gebruik van Dura-Ace drivetrain, pedalen en schijfremmen. De fietsen van het Development Team zijn, net als vorig jaar, uitgerust met Ultegra drivetrain, pedalen en schijfremmen.

De teams gebruiken daarnaast de R9100P Dura-Ace vermogensmeter om inzichten te krijgen in hun inspanningen tijdens trainingen of wedstrijden.

 / 

Naast Shimano-componenten zullen alle renners van Team Jumbo-Visma Shimano's S-PHYRE RC902 premium witte wedstrijdschoenen gebruiken tijdens wegwedstrijden. Veldrijders zoals Wout van Aert of Marianne Vos zullen ook de Shimano's S-PHYRE XC901 offroad-schoen gebruiken.

 / 

Gerelateerde updates