Shop
Een Cervélo voor elk terrein

Een Cervélo voor elk terrein

Vanaf 2021 rijdt Team Jumbo-Visma op fietsen van Cervélo. De atleten van de Nederlandse ploeg krijgen verschillende modellen tot hun beschikking, waardoor zij in verschillende terreinen optimaal kunnen presteren op hun nieuwe bolides.

S5

De snelle, strakke en stijve Cervélo S5 zal voornamelijk gebruikt worden in vlakke tot heuvelachtige koersen. Deze fiets wordt gekenmerkt door een aerodynamisch stuur met een stuurpen in een V-vorm. Deze vorm is ontwikkeld om de best mogelijke prestaties in de wind te leveren en de kabels erin te verbergen. Er zijn genoeg opties om een passend stuur en bijbehorende stuurpen te maken voor vrijwel iedereen.

De stijfheid van het frame, de geometrie, de carbon lay-up en de buisvormen zorgen samen voor een fiets die zowel comfortabel als snel is.

R5

Voor koersen waarin een flinke heuvel of col moet worden beklommen, kunnen onze renners rekenen op de Cervélo R5. Deze fiets is wat meer allround en ook lichter in vergelijking met de S5. Het is de stijfste fiets uit het Cervélo-assortiment. De stijfheid en geometrie zorgen samen voor trapefficiëntie en een stabiele wegligging. Ook aan rijcomfort is gedacht bij de R5 en dit comfort komt terug in het frame. Schijfremmen zorgen voor gecontroleerd remmen, ongeacht de weersomstandigheden en het frame biedt voldoende ruimte voor banden tot 30 millimeter.

De R5 is stijf op die punten in het frame waar dat belangrijk is, terwijl de fiets tegelijk een vedergewicht is. Die zorgvuldige balans tussen stijfheid en gewicht resulteert in een fiets die snel reageert op input, maar stabiel en voorspelbaar is.

Caledonia

Van Carrefour de l’Arbre tot aan de Muur van Geraardsbergen. De Cervélo Caledonia is uitermate geschikt voor de voorjaarsklassiekers zoals Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. Deze fiets zorgt voor voldoende comfort op lastige wegen en technische kasseistroken. Het zwaartepunt van de fiets is iets naar achteren verlegd, de bracket is verlaagd en het spoor is vergroot. Het stuurgedrag is nog steeds snel, maar de nodige stabiliteit is aan het frame toegevoegd. De Caledonia is geschikt voor lange ritten met wat goedlopend asfalt, wat klinkertjes, een fietspad waar je amper kunt passeren en misschien wat gravelstroken. Een echte alleskunner dus!

P5

In de ritten tegen de klok maken tijdrittoppers als Wout van Aert, Tony Martin en Primoz Roglic gebruik van de Cervélo P5. De aerodynamische vorm van het frame en het stuur zorgen voor een zo laag mogelijke luchtweerstand, waardoor de atleet zo efficiënt mogelijk zijn krachten benut. Dankzij de jarenlange ervaring en verschillende testen van Cervélo, is de P5 een ontzettend snelle fiets die grenzen verlegt. De P5 is ideaal voor de renners van Team Jumbo-Visma, maar wordt ook veelvuldig gebruikt door triatleten.

De Cervélo’s zijn volledig gemaakt van carbon. Daardoor zijn de fietsen licht, maar ook sterk. De fietsen worden gekenmerkt door een gele voorvork. Hierdoor zijn de renners en rensters goed zichtbaar en herkenbaar in het peloton. Ook de door Team Jumbo-Visma veelgebruikte honinggraat komt terug in het design van het frame.

R5-CX

Afgelopen winter is de nieuwe Cervélo R5-CX gelanceerd. De fiets is qua performance en ontwerp grotendeels gebaseerd op de R5, maar met enkele belangrijke verschillen. Het is een crossfiets die samen met Team Jumbo-Visma ontwikkeld werd. Een uniek model, gebaseerd op de input van Wout van Aert en Marianne Vos. En er werden al meteen mooie overwinningen op gehaald. Zo werd Marianne wereldkampioen op de R5-CX en Wout werd voor de vijfde keer Belgisch kampioen veldrijden.

Gerelateerde updates